Informatie voor groep 8

Van de rector - juli 2020

Beste ouders,

Wat hebben we een bizarre periode achter de rug. Geen lessen op school, geen sociale activiteiten, geen Wolkenland, voor veel ouders ook thuis werken. Gelukkig konden we de laatste periode nog iets inhalen. Leerlingen hebben elkaar en de docenten weer in levende lijve kunnen zien, de toetsen mochten op school plaatsvinden en de rapportuitreiking kon fysiek gebeuren. Wat was het weer heerlijk om leerlingen en docenten op school te zien en wat ben ik blij dat we na de vakantie wel weer naar school mogen.

Gelukkig hebben heel veel leerlingen het goed gedaan! Knap hoor, want het is niet altijd makkelijk geweest. Voor de examenleerlingen was het vooral naar, maar zij hebben hard doorgewerkt en mooie resultaten behaald. Maar liefst 99% is geslaagd en daarvan twaalf leerlingen cum laude. Fantastisch. Zij hebben op de gebruikelijke wijze hun diploma gekregen, in de aula met het luiden van de bel en persoonlijke speeches, al was het in kleine groepen.

Voor onze docenten was het een hele omschakeling. Ineens moest er les gegeven worden vanuit huis in Teams. Snel bijgespijkerd door een paar deskundige docenten, ging het goed. Maar ook voor hen was het een zware tijd. Zoals een leerling tegen mij zei: “Voor iedereen, leerlingen en docenten gaat het privéleven en het schoolleven volledig door elkaar lopen en je gaat maar door.”

Wij nemen dit jaar afscheid van de docenten mevrouw G. van Harten, mevrouw S. Hanover, de heer H. Poortvliet, de heer J. Grooten, de heer P. Bongers, mevrouw J. Broex, mevrouw M. van der Horst en Mevrouw A. Snoek. We hebben voor alle vakken waarin zij lesgaven nieuwe collega’s aan kunnen nemen, die ik in het nieuwe jaar aan u zal voorstellen.

Eén nieuwe collega wil ik nu wel al noemen, omdat zij in de vakantie start; zij stelt zich hierbij zelf aan u voor:

Graag stel ik me aan jullie voor. Mijn naam is Saskia Ludwig en vanaf 1 augustus ben ik de nieuwe conrector Bedrijfsvoering met in mijn portefeuille financiën, personeel & organisatie, huisvesting en ICT.

Ik ben getrouwd met Theodoor en we hebben twee dochters, Valerie van 18 jaar en Annemarije van 15 jaar. Samen wonen we in Bodegraven, waar ik mijn vrije tijd het liefste buiten doorbreng. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en na een carrière als leidinggevende bij de ABN AMRO Bank heb ik - mede geïnspireerd door onze dochters - vorig jaar de overstap gemaakt naar het onderwijs. In september ben ik gestart met een opleiding tot schoolleider en in dat kader liep ik tot de meivakantie stage. Ik werk vanuit mijn kernwaarden vertrouwen, samenwerken en ontwikkelen en men mag van mij een prettige combinatie van denken en doen verwachten.

Ik kijk er naar uit te starten bij Het Amsterdams Lyceum in het nieuwe schooljaar.

We staan op het punt de vakantie in te gaan en ik denk dat dat voor iedereen nu extra belangrijk is. Ik hoop dan ook dat iedereen goed uit kan rusten en dat er ook nog reisjes gemaakt kunnen worden.

Ik wens u allen een heel mooie zomer.

Hellen Andriessen