metamenu

Magister Vandaag

Hero

Informatie voor groep 8

Klik hier voor meer informatie.

Eindelijk practicum!

De meeste lessen verliepen de afgelopen maanden online, maar niet allemaal! Docent biologie Romke Koch ging met zijn vierde klas de stoeptegels rond school te lijf.

Muurvaren, glad biggenkruid en vederdistel: na weken van online onderwijs via Teams konden de leerlingen met biologie uit V4 eindelijk weer op school een practicum uitvoeren. Een klein deel van het ecologisch onderzoek, dat eigenlijk tijdens een excursie naar Orvelte zou worden gedaan, werd deze ochtend rondom school uitgevoerd.

Terwijl zij genoten van het heerlijke weer hebben de leerlingen met stoepkrijt de verschillende plantensoorten tussen de stoeptegels gedetermineerd, een kwadrant grasland geanalyseerd en de waterkwaliteit van de gracht onderzocht. Dit alles om wat meer te kunnen vertellen over de biodiversiteit rondom school.

Natuurlijk werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om elkaar weer in het echt te zien en te spreken. We sloten de ochtend af met een ijsje en het besef dat een les op school soms ook heel fijn kan zijn.

  Contact

Het Amsterdams Lyceum 
Valeriusplein 15
1075 BJ Amsterdam
telefoon: 020 - 574 77 44
e-mail: het@amsterdamslyceum.nl

volg ons ook op Volg ons op Twitter Volg ons op facebook